Woongroep van 50-plussers "De Linden" te Assen
                                                                                                                                       

Welkom op onze website                            

We willen laten zien wat een woongroep is en hoe die functioneert.

Het is zelfstandig wonen en toch niet alleen. In een groep wonen zorgt dat je actief blijft in een sociale omgeving.

In een woongroep kunnen de mensen elkaar steun geven bij eenvoudige dagelijkse dingen, zowel in emotionele zin als in de praktijk van alledag. Burenhulp is in een woongroep niet iets uit vervlogen tijden.

Het woord “groep” zou associaties op kunnen roepen met voortdurend in elkaars gezelschap verkeren. In een woongroep echter respecteren de deelnemers elkaars privacy.

Deelnemen aan een woongemeenschap van vijftig-plussers moet een bewust overwogen keuze zijn. Met behoud van zelfstandigheid en privacy kies je voor het lidmaatschap van een groep, die functioneert volgens afspraken die door de groepsleden zelf worden bepaald en waaraan alle leden van de groep zich dienen te houden.

Groepswonen  is in alle opzichten geven en ontvangen.

Onze woongroep heet “De Linden”. Er zijn in het gebouw 25 huurappartementen en een algemene ruimte, die wij Salon noemen. 20 appartementen hebben een schuurtje, vijf huizen hebben een garage. Achter het gebouw is een royale parkeerplaats. We hebben een mooie gezamenlijke binnentuin en een ruim terras bij de Salon. 

 

Ons gebouw staat aan de rand van Assen, bij park en bos. Openbaar vervoer (trein en bus), station en stadscentrum zijn dichtbij. Ziekenhuis, winkel- en gezondheidscentrum zijn op loopafstand.